retea wireless

Retea Wireless

la birou sau la tine acasa


Reteaua fara fir de tip wireless este foarte intalnita acasa si chiar in interiorul firmelelor care nu detin un numar mare de calculatoare. Aceasta este destul de usor de configurat, insa inainte de toate ar trebui sa se tina cont de anumite aspecte foarte importante: numar de calculatoare ce urmeaza a fi introduse in retea, distanta dintre acestea, densitatea peretilor (acestea pot cauza pierdeti de semnal), modelul echipamentului wireless, modul in care acesta urmeaza a fi configurat, etc.

Daca ati fost recent intr-un aeroport, hotel, cafenea sau biblioteca sansele de a va conecta la o retea wireless cu smartphonul este destul de usor de realizat.  WiFi are o multime de avantaje. Retele fara fir sunt usor de configurat si sunt destul de ieftine. Sunt discrete si funtioneaza perfect daca le folositi pentru trimiterea si primirea de mesaje sau browsearea paginilor pe internet.

Exista doua tipuri de retele wireless:
a) peer-to-peer - retea fara fir construita dintr-un numar de calculatoare dotate fiecare cu placa wireless. Fiecare calculator poate comunica cu toate celelalte calculatoare wireless activate. Ele pot partaja fisiere si imprimante, dar nu sunt capabile de a accesa resurse LAN prin cablu, cu exceptia cazului in care unul din computere actioneaza ca o punte pentru LAN cu fir cu ajutorul unui software special. (Aceasta se numește "punte").

b) O retea fara fir poate folosi, de asemenea, un punct de acces, sau statie de baza (un router). În acest tip de retea la punctul de acces actioneaza ca un hub, oferind conectivitate pentru computerele fara fir.

Principalele Avantajele unei retele wireless:
  • investitii reduse;
  • nu modifica spatiul;
  • configurare usoara;

Principalele Dezavantajele unei retele wireless:
  • banda redusa;
  • stabilitate scazuta a conexiunii;


Configurare router wireless:

Configurarea unui router wireless a devenit un pas crucial pentru aproape orice retea de domiciliu. Configurarea unei retele fara fir va permite dispozitivelor sa se conecteze la internet de oriunde din casa, fara a fi nevoie de cabluri. In functie de necesitati un tehnician se va poate deplasa la domiciliul dvs pentru a face setarile necesare. In cazul in care aveti nevoie de consultanta pentru achizitia routerului potrivit nu ezitati sa contactati.

Retelele wireless deschid noi perspective in comunicatia de date dar nu vin sa le inlocuiasaca pe cele cu fir. Oferim servicii de configurare si instalare a unei retele wireless la tine acasa sau la biroul dvs. Serviciul de configurare retea wireless se adreseaza atat persoanelor fizice cat si celor juridice care au sediul in Bucuresti sau Judetul Ilfov.

Pentru o cotatie de pret sunati la nr 0725 557 787 sau 021 326 44 70 sau accesati formularul de contact

Retele Wireless

Bit Consulting

router wireless

TP link

instalare router

router cu 3 antene